Afdrukken
Studio-middag 17 november 2012
Op uitnodiging en initiatief van het Brabants Soundmix Duo (Leon van Roozendaal en Joris van der Pijll) hebben al onze toekomstige bewoners een super leuke muzikale middag gehad! Zij mochten allen meewerken aan een heuse eigen CD-opname in een echte studio!
De middag werd georganiseerd voor in totaal 25 inwoners uit Oisterwijk met een beperking. Na afloop kreeg Maarten Pieters, wethouder cultuur en sociale zaken, een CD. Hij was zichtbaar onder de indruk van al dit moois.
De middag begon met koffie en koek bij café De Tijd. Het werd een ontmoeting tussen inwoners van twee Oisterwijkse groepen, die van ASVZ en Goed Wonen. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan de Oisterwijkse studio Artichoque, waar onder muzikale leiding van het feestduo door de deelnemers hard gewerkt werd aan het gezamenlijk zingen van enkele Hollandse bekende liederen. ‘Meezingen lijkt makkelijk, maar als de originele zang weg is, alleen de muziek overblijft en je het helemaal zelf moet doen, valt dat voor sommigen toch wat tegen,’ aldus zanger Leon.

altNa een noodzakelijke afkoelsessie bij ijssalon Matteo, werden er uiteindelijk twee nummers opgenomen. Viva Hollandia en ‘t Dondert en het Bliksemt stonden na een goed uur in een ruwe versie op de band. Daarna was het wachten. In een duidelijk merkbare spanning werd bij Eethuys De Lind genoten van een versnapering en zo kon het uur van de nodige verwerking tot een CD iets verkort worden.

altOndertussen was ook wethouder Maarten Pieters bij het feestgezelschap aangeschoven. Hij was erg onder de indruk van de sfeer en kon een vreugdedansje dan ook niet onderdrukken: ‘Dit is geweldig, twee groepen die samen muziek maken en zichtbaar genieten. Het is echt super dat dit in Oisterwijk kan.’ De wethouder mocht na het beloonde wachten ook de eerste CD in ontvangst nemen. De liedjes werden beluisterd en weer meegezongen, met een kleine polonaise en een luid applaus na afloop.

Zie ook het LOVO-filmpje van deze leuke middag:
http://www.oisterwijknieuws.nl/2012/12/film-studiobezoek-gehandicapten/
 
Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten geweest in 2012 met het doel dat de jongeren elkaar wat beter leren kennen voordat ze medio 2014 allemaal hun eigen appartement gaan betrekken bij GOED wonen Oisterwijk.
Leest u verder voor een korte samenvatting van al de leuke activiteiten:
 
Zatgroen_knutselwerkerdag 14 april 2012 waren wij aanwezig bij de opening van de nieuwe brede school de Waterhoef. Activiteit_bij_opening_Brede_school_35
Wij zullen straks buren zijn dus een 1e kennismaking van onze jongeren met de school, kinderen en leerkrachten was zeer welkom.  Er werd een "groene open dag" gehouden en daar hebben onze ouders en jongeren mooi op ingespeeld door aanwezig te zijn met groene knutselwerkjes voor de aanwezige jeugd.

natuurbelevings_tocht_IVN
picknick_20-5-2012 Zondag 20 mei hadden we een gezellige picknick en "natuurbelevingstocht" onder leiding van gidsen van de IVN. Het was heerlijk weer en de middag werd afgesloten met een drankje + groot stuk appeltaart op het terras van Kleijn Speijck. 
 
 118FamBBQ
 
Direct na de zomervakantie hadden we op zondag 12 augustus een gezellige familie-barbecue bij wijkcentrum De Waterhoef,  waar we ons al aardig thuis beginnen te voelen.
Een hele bijzondere aktiviteit was de rit naar Eindhoven op en neer met de prachtige stoomtrein op 23 september. De enorm grote stoomlocomotief was indrukwekkend en we hebben veel plezier gehad deze middag.
kwastenZondag 7 oktober een creatieve middag bij "Liefs van Joost". Deze activiteit was alléén voor de jongeren. De totale groep is dan minder groot waardoor het voor de jongeren makkelijker is om met elkaar op te trekken. Dat we erg veel creatieve talenten hebben binnen GOED wonen Oisterwijk was aan het eind van de middag wel duidelijk!
Van al deze aktiviteiten staan meer foto's onder het tabblad "Foto's". Veel kijkplezier!