Disclaimer

Deze website is eigendom van en wordt beheerd door Goed Wonen Oisterwijk. Ondanks dat wij veel zorg besteden aan de samenstelling van deze site, is het mogelijk dat de gepubliceerde informatie onvolledig of onjuist is. Goed Wonen Oisterwijk aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid. Daarnaast sluiten wij elke aansprakelijkheid uit voor schade als gevolg van het gebruik, de beschikbaarheid of de interpretatie van de informatie.

De informatie en aanbevelingen op deze website kunnen zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.

Door het volgen van hyperlinks op onze pagina's kunt u buiten ons domein komen, ook al wordt dat vaak niet als zodanig op de adresbalk van de internetbrowser weergegeven. Gegevens op die andere sites (buiten het domein www.goedwonenoisterwijk.nl) vallen buiten de controle van de webmaster(s) van Goed Wonen Oisterwijk. Elke mogelijke aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud van deze sites wijzen wij daarom af.

Op het gebruik van de website en op deze voorwaarden is het Nederlands recht van toepassing.

Auteursrecht

Auteursrechten op de website en de inhoud daarvan berusten bij Goed Wonen Oisterwijk of bij derden welke met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld aan Goed Wonen Oisterwijk. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming door Goed Wonen Oisterwijk.

Bij gebruik van materiaal van derden gaan we zo zorgvuldig mogelijk te werk m.b.t. het achterhalen en benaderen van de auteursrechthebbenden van dit materiaal. Mochten we desondanks ten onrechte materiaal van derden hebben geplaatst, dan verzoeken we deze belanghebbenden vriendelijk om contact met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op te nemen.

Privacyverklaring

U kunt deze website bezoeken zonder ons mee te delen wie u bent of enige informatie over uzelf te verschaffen. Bepaalde gedeeltes van de website zijn alleen toegankelijk voor leden (zijnde ouders / wettelijk vertegenwoordigers van onze bewoners) en externe bestuursleden / anderszins betrokkenen, die hiervoor een account kunnen aanvragen. Voor het toekennen en gebruiken van een account wordt naam en e-mailadres geregistreerd bij de website.

De op deze wijze verzamelde (persoons)gegevens worden niet aan derden verkocht of ter beschikking gesteld. Dit behoudens speciale omstandigheden, bijvoorbeeld indien de wet dit vereist. Tevens kunnen de personen met een account op ieder gewenst moment verzoeken uw gegevens uit onze bestanden te laten verwijderen.

Op onze website worden o.a. foto's van groepsactiviteiten geplaatst. De personen zelf en ouders/verzorgers kunnen bezwaar maken tegen publicatie van foto's met daarop duidelijk herkenbaar zichzelf of hun kind(eren). Dit kunt u doen door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij publicatie van foto's en teksten letten we op de volgende zaken:

  • Er worden geen persoonlijke gegevens vermeld, zoals (email-)adressen en/of telefoonnummers van personen. Uitzondering hierop is als we van personen uitdrukkelijk toestemming hebben gekregen deze gegevens van hem/haar te plaatsen en deze gegevens relevant zijn t.o.v. de inhoud van de betreffende webpagina.
  • Mocht er toch iets geplaatst zijn waar u achteraf gegrond bezwaar tegen maakt, dan zal dit onmiddellijk verwijderd worden.

U kunt naar onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.mailen voor vragen of eventuele bezwaren.

© 2018 Goed Wonen Oisterwijk

Een gezamenlijk huis, een eigen thuis.vrijwilliger worden
GOED wonen Oisterwijk staat voor:  'Gezamenlijk Onder Een Dak' wonen Oisterwijk.
Doel is het realiseren en in stand houden van een fijne woonvoorziening voor onze bewoners met een beperking in het centrum van Oisterwijk. Bekijk onze promotiefilm en snuffel even verder op deze website voor een sfeerimpressie en informatie. Wilt u meer weten? Of bent u op zoek naar een woonplek voor uw kind en kunt u zich vinden in onze visie? Neem gerust contact met ons op! 
 
Augustus 2021
Deze maand hadden veel bewoners vakantie en dus was er alle tijd om ook samen wat leuke dingen te gaan ondernemen.
Er werd 2 keer een uitstapje georganiseerd naar De Reuselhoeve in Moergestel. Daar is werkelijk voor iedereen wel iets leuks te beleven!
20210814a Klimbos Robin Gido Moniek Danny Dimitri Roel Minke 2893 600 450 90 rd 255 255 25514 augustus stond het klimbos op het programma voor de echte waaghalzen en klauterkampioenen. Wie durfde het aan om dit parcours te bedwingen? Op grote hoogte van de ene naar de andere boom klauteren en uiteindelijk met de tokkelbaan naar beneden? Ontdek het in het fotomenu!
 
 
20210821 Reuselhoeve 7 Elise 2910 600 450 90 rd 255 255 255
Een weekje later, op zaterdagmiddag 21 augustus, ging een flinke groep met elkaar de uitdaging aan om te zien wie de beste schutters zijn van GOED wonen.
Het eerste onderdeel was kamelen schieten met een paintballgeweer. Wie schiet als eerste de kameel om? Helaas leek een van de twee kamelen iets steviger op zijn poten te staan dan de andere, dus of de strijd helemaal eerlijk was is nog steeds de vraag.
Daarna kruisboogschieten. Oei dat was nog best lastig, wie schiet er in de roos?
Wie er uiteindelijk gewonnen heeft is onbekend en doet er helemaal niet toe.
Wel is duidelijk dat het een heel gezellige middag was met mooi weer. Na een drankje ging iedereen weer voldaan naar huis. Kijk ook de foto's in het fotomenu!
 
8 augustus 2021
20210808 bezoek aan elkaars werk stageplekken 3 2884 600 450 90 rd 255 255 255
Een aantal bewoners hebben een kijkje genomen bij elkaars stage / werkplek.
Een erg leuk initiatief om elkaar nóg beter te leren kennen!
Zo brachten ze een bezoek aan de keuterboerderij in Biezenmortel (Prisma) en aan Kinderboerderij Uilenburg in Hilvarenbeek (Amarant).
Prachtig om te zien, zie meer foto's in het fotomenu.
 20210808 bezoek aan elkaars werk stageplekken 10 2891 600 450 90 rd 255 255 255
20210708 Brownies downieS f 28588 juli 2021
Een flinke klus was aanleiding voor een leuk uitje voor alle bewoners en aanwezige begeleiders. Er moest even flink gehakt, geboord en verbouwd worden ivm een rioleringsprobleem op de 1e verdieping. Dat was even lastig voor alle bewoners want het geeft de nodige overlast en hierdoor kon er even géén gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke huiskamer en keuken. Tja, dan kan er natuurlijk ook niet gekookt worden... Maar daar wisten ze wel raad mee! Met z'n allen gingen ze 'gewoon' heel gezellig uit eten bij Brownies & downieS. Het was super gezellig en heel lekker!
Dank aan Brownies & downieS Oisterwijk, die deze dag speciaal voor onze bewoners de deuren heeft geopend. (meer foto's in fotomenu)20210813 kunstgras verwijderen 1 2860 600 450 90 rd 255 255 255
 
Augustus 2021
In augustus is er een paar keer hard gewerkt aan de tuin bij het pand Schoolstraat. Enkele ouders + bewones hebben hier samen de schouders onder gezet. Er zijn 2e hands klinkers geregeld, maar die moesten we wel zelf ophalen en naar de Schoolstraat brengen. Dat was klus 1....
Daarna klus 2: met vereende krachten werd het oude kunstgras eruit gehaald en afgevoerd. Dat was ook een flink karwei, maar de sfeer was goed en wat overbleef was een hele grote zandbak .... Haha daar zijn onze bewoners toch te groot voor dus hup door naar klus 3:  met de hulp van een echte stratenmaker werd de plaats weer verhard met de eerder gehaalde klinkers. Ouders en bewoners hielpen met stenen aandragen, gele grond afvoeren en alles invegen. (zie ook fotomenu)
De plaats wordt nu tijdelijk ingericht en een beetje aangekleed met 2e hands spullen zodat bewoners toch lekker buiten kunnen zitten als ze dat willen.
 
Er is op dit moment onvoldoende budget om de plaats echt mooi in te richten en aan te kleden. We hopen hier voor volgend jaar zomer aan verder te kunnen werken.
20210823 klinkers leggen 3 2881 600 450 90 rd 255 255 255
18-6-2021 Maja is weer terug bij GOED wonen!2021 06 17 Maja Welkom thuis 1
 
Maja heeft vanwege strikt noodzakelijke corona preventiemaatregelen een hele poos bij haar ouders gelogeerd. Daar heeft ze het natuurlijk heel fijn gehad maar toch is ze reuze blij dat ze nu weer terug kon naar haar eigen appartement bij GOED wonen.
Dit is haar thuis en haar medebewoners zijn voor haar erg dierbaar, dus die heeft ze ook enorm gemist.
 
Haar medebewoners denken daar ook zo over en vinden het dus super gezellig dat ze er weer is.
Samen maaken ze er een klein feestje van om te vieren dat de groep nu eindelijk weer compleet is.
2021 06 17 wethouders op bezoek 3Donderdagmiddag 17 juni hebben 2 wethouders van de gemeente Oisterwijk, dhr Logister en dhr Dankers, een bezoek gebracht aan Schoolstraat 1.
Zij waren hier op uitnodiging van het stichtingsbestuur om eens te zien hoe Schoolstraat 1 is omgetoverd naar 3 appartementen. Onze voorzitter Wim van Veelen heeft de wethouders met trots een rondleiding gegeven en voorzien van nadere informatie over GOED wonen Oisterwijk. Veel informatie bleek nieuw te zijn voor hen.
Wil Huijbregts, die de verbouwing uitgevoerd heeft, kreeg volop complimenten van de wethouders.
Lisanne (woont op de begane grond) liet zelf vol trots haar mooie appartement zien en kon goed verwoorden waarom ze het wonen op Schoolstraat 1 zo prettig vindt.
Natuurlijk was ook het binnenklimaat, en het afwijzen van zonwering door de monumentencommissie, onderwerp van gesprek. De wethouders konden ter plekke voelen dat het binnen wel erg warm was ondanks gesloten jaloezieën..... Er is afgesproken dat ze samen in gesprek gaan om te kijken of er vanuit de gemeente iets mogelijk is inzake zonwering bij dit mooie monumentale pand.

Na het bezoek aan de Schoolstraat hebben de wethouders ook nog ons pand aan de Cia van Boorthof bezocht en ook hier waren ze onder de indruk. Heel fijn dat deze wethouders de tijd hebben genomen om eens te komen kijken, zodat ze een goed inzicht hebben over GOED wonen Oisterwijk.

Mei en juni 20212021 05 Er op uit 2 2835
Eindelijk, met de minder strenge coronaregels, kunnen ook onze bewoners er weer vaker samen op uit!
Ons team van begeleiders heeft er ook weer zin in en organiseren allerlei leuke activiteiten. Het liefst gaan ze naar buiten nu het weer heerlijk zomerweer is.
 
Zo heeft het team een gezellige spelletjes / sportdag geregeld in het Lindepark en gaan ze regelmatig een stukje wandelen.
Ook Nick is weer thuis bij GOED wonen en geniet met volle teugen.
De foto-zoektocht door het centrum en het Lindepark was een groot succes. Het is prachtig om te zien hoe de jongeren samen werken om alle plekjes te vinden. Natuurlijk werd ook het terras aangedaan. Genieten met een grote G nu het eindelijk weer mag.
zie meer foto's in het foto-menu
2021 06 02 Spelletjes in het park 1 28442021 05 Foto zoektocht centrum park 2 2838 

 

 
Nadat Lisanne en Moniek verhuisd waren van Cia v Boorthof naar de Schoolstraat konden de volgende interne verhuizingen opstarten. Door strakke planning en heel hard werken kregen ouders het voor elkaar om binnen 2 weken de verhuizing van Martijn en Gido helemaal af te ronden. Martijn verhuisde van de begane grond naar de 1e verdieping en Gido verhuisde van de 1e verdieping naar de 2e verdieping.
2021 04 Marc welkom 1e etage 2833Daarna was Marc aan de beurt om te verhuizen en ook zijn ouders kregen dat binnen 2 weken compleet voor elkaar. Marc ging van de begane grond naar de 1e verdieping, naar het "oude" appartement van Gido.
 
 
Na al deze interne verhuizingen waren er 2 appartementen op de begane grond beschikbaar voor nieuwe bewoners. De vlag kon eindelijk uit voor onze nieuwe bewoners die al lang uitkeken naar dit moment.
 
Als eerste mochten we BIEKE welkom heten op 2 april 2021
2021 04 02 Bieke tekent huurcontract
2021 04 02 Welkom BiekeTrots tekende Bieke haar huur- en zorgcontract in het bijzijn van haar ouders en bestuursleden van stichting GOED wonen Oisterwijk. Uiteraard gevolgd door een feestelijk moment met Champagne om te proosten op een mooie toekomst.
  
Op 11 april 2021 mochten we ROB welkom heten als nieuwe bewoner.
2021 04 11 Welkom Rob
 2021 04 11 Rob tekent huurcontract
 
 
 
 
 
 
Ook Rob tekende vol trots zelf zijn huur- en zorgcontract in bijzijn van zijn ouders en stichtingsbestuursleden en ook hier werd een toost uitgebracht op een mooie toekomst.
 
Hiermee zijn alle appartementen weer bewoond en is de uitbreiding naar 22 bewoners echt een feit.
 
Wij feliciteren Bieke en Rob met hun mooie appartementen en wensen hen heel veel geluk en een fijne tijd bij GOED wonen Oisterwijk.
Van harte welkom!!
 
Ook bij GOED wonen kunnen we wat verder versoepelen maar we blijven voorzichtig.
Velen zijn inmiddels gevaccineerd maar ivm privacy weten we niet of dit voor iedereen geldt. We blijven dus voorzichtig, het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid naar onze bewoners en teamleden.
Vanaf 27 juni hanteren we nog de volgende afspraken:
  • We blijven zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand houden, er wordt dus nog niet geknuffeld....
  • Geen maximum meer aan het aantal bezoekers die bewoners mogen ontvangen in hun eigen appartement. Wel vooraf even overleggen als u met een grote groep wil komen.
  • Mondkapjes dragen binnen GOED wonen is níet meer verplicht. (bij verzorgingsmomenten die nabijheid vergen worden ze nog wel gedragen).
  • Bij binnenkomst altijd nog handen desinfecteren.
  • Bezoek komt nog niet in de gezamenlijke woonkamers, met uitzondering van vriendjes en vriendinnetjes (tenzij hier andere persoonlijke afspraken over zijn gemaakt).
  • Mensen met "corona-achtige" klachten mogen niet binnen tot ze negatief getest zijn. Bewoners mogen ook niet bij hen op bezoek.
  • Uiteraard blijven we ook vaak handen wassen en hoesten/niezen in de elleboog als zijnde het 'nieuwe normaal'.
Allereerst: Welkom Robin!
Maandag 1 maart 2021 was een heel bijzondere dag voor Robin, Lisanne en Moniek.
Lisanne en Moniek zijn 'intern' verhuisd van het pand aan de Cia v Boorthof naar hun nieuwe stekkie in de Schoolstraat.
2021 03 03 Foto bij artikel Krant BD jpg 2828
Voor Robin was het misschien nog extra spannnend omdat zij als nieuwe bewoonster hier voor het eerst zelfstandig gaat wonen onder de vleugels van GOED wonen Oisterwijk.
 
1 maart kregen zij officieel de sleutels van hun appartementen in dit monumentale pand. Wij zijn erg trots op deze mooie uitbreiding van GOED wonen Oisterwijk en hopen dat Robin, Lisanne en Moniek hier nog vele jaren met heel veel plezier zullen blijven wonen.
 
Er kwam iemand van het Brabants Dagblad om verslag te doen van dit feestelijke moment. Klik HIER om het artikel te lezen. De foto hierboven is van Jan Stads, fotograaf Brabants Dagblad.
 
2021 03 01 Robin sleutel overdracht a 2824
2021 03 01 Lisanne Sleutel ontvangst Schoolstr 5 28132021 03 01 Moniek Sleutel ontvangst Schoolstr 6a 2821
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Nu konden de bewoonsters samen met hun ouders, vrienden en familie aan de slag voor de finishing touch.
Op zaterdag 13 maart zijn de 3 dames overgehuisd.
Ze hebben hun appartementen naar eigen smaak heel verschillend en sfeervol ingericht. Ze voelden zich al snel helemaal thuis! Zie meer foto's in het fotomenu (de foto's zijn dan ook wat beter te zien)
2021 03 21 Moniek Schoolstr 1 1e etage 2830
2021 03 21 Lisanne Schoolstr 1b beg grond 2829
2021 03 21 Robin Schoolstr 1a 2e etage 2831